رهسام

https:// rahsamair .blogsky.com

رهسام

https:// rahsamair .blogsky.com

کود مایع چیست

کودهای مایع


کودهای مایع معمولاً مورد استفاده UAN (مخلوط اوره و نیترات آمونیوم) حاوی 28، 30 و 32 درصد جرمی نیتروژن هستند. آمونیاک بی آب که حاوی 82 درصد جرمی نیتروژن است. اسید سوپر فسفریک که شکل غلیظی از اسید فسفریک با درجه 0-70-0 است. و آمونیاک با اسید سوپر فسفریک واکنش داد و کود مایع با درجه 10-34-0 یا 11-37-0 تولید کرد. گریدهای مایع مختلف کود را می توان با استفاده از انواع مواد شیمیایی برای گریدهای مشابه با گریدهای کود خشک تولید کرد.

کود آلی مایع


یکی دیگر از از روش‌های بهبود و توسعه حاصلخیزی خاک و افزایش ظرفیت تولید محصولات کشاورزی، علاوه بر کود شیمیایی، استفاده از کود مایع است. این کودها قابلیت استفاده برای مرکبات و درختان میوه، گیاهان آپارتمانی و زینتی، محصولات کشاورزی و باغداری را دارند و پیشنهاد مابرای بهترین طریقه مصرف آنها، به صورت محلول پاشی است.

محلول پاشی با کود مایع باعث شادابی گیاه و افزایش کمی و کیفی محصول می‌گردد. در سیستم آبیاری به رشد میکرو ارگانیسم‌های مفید و افزایش حاصلخیزی خاک کمک می‌کند و کمک می کند تا مواد غذایی بهتر جذب شوند. از طرفی کود مایع به دلیل pH مناسبی که دارد خاک را اصلاح و به جذب مواد غذایی از طریق ریشه کمک می‌کند.


تاثیر کود آلی مایع بر رشد و جذب عناصر پر مصرف

یکی از بهترین روش های غذا دهی گیاهان استفاده از کودهای مایع است چون کود مایع دسترسی مواد برای گیاه را آسان تر کرده و عناصر غذایی به آسانی به سیستم ریشه ها و برگ ها می رسد. از جمله فواید استفاده از این نوع کودها شامل :


  • این نوع کود هم از طریق ریشه ها و هم از طریق برگ ها قابلیت جذب دارند و برای همه گیاهان زراعی و باغی کاربرد دارند.
  • این کود ها در مقایسه با کودهای جامد و حیوانی و کودهای سبز سرعت جذب بالاتری دارند مخصوصا اگر به صورت محلول پاشی روی سطح برگ ها انجام شود قابلیت جذب مواد بیشتر خواهد بود و سرعت بیشتر و بازدهی بالاتری دارند.
  • نسبت قرار گیری عناصر غذایی به صورت برابر در اختیار گیاه قرار می گیرد و محاسبه دقیق تر و میزان مصرف کود برای هر گیاه امکان پذیر است. نتیجه این که تغذیه گیاه با اطمینان و نسبت های صحیح اتفاق خواهد افتاد و از سمی شدن گیاه جلوگیری می کند.
  • در هزینه های تولید و زمان صرفه جویی می شود.
  • با استفاده از این نوع کودها همچنین میزان آلودگی های محیط زیست مخصوصا آب و خاک در مقایسه با کودهای جامد به شدت کاهش پیدا می کند.
  • میزان مصرف کود های مایع در زمان رشد و خواب گیاه همچنین در شرایط تغییرات آب و هوایی قابل کنترل است
  • کودهای مایع غالبا همراه با مواد آلی هستند که برای رشد گیاه بسیار مفید است.
  • از این نوع کود های می توان در گلخانه ها و مزارع و باغات استفاده کرد و به دلیل پاستوریزه بودن عاری از هر گونه بذر علف هرز و بیماری انگل و لارو حشرات هستند.
  • این کود حاوی عناصر پر مصرف گیاه مانند آهن و روی و منگنز است و بخاطر داشتن مقدار زیادی اسید آمینه سبب بالارفتن عملکرد و افزایش محصولات مخصوصا در تنش های آبی و خشکی و حرارتی است و به راحتی می توان ان را با سموم مخلوط کرد.


کود مایع مرغوب


کود مایع مرغوب، رشد درختان و گیاهان را به طرز قابل توجهی افزایش می دهد. به علاوه انتخاب یک برند خوب و معتبر نیز از اهمیت خاصی برخوردار است. به یاد داشته باشید کود مایع مرغوب، به راحتی رقیق می شود و موجبات تقویت گیاهان را فراهم می آورد.


معایب کود مایع 


معایب اصلی کودهای مایع این است که گاهی اوقات ممکن است گرانتر از کودهای دانه ای باشند و در برابر تبخیر شدن (یا تبدیل به گاز و تبخیر بالقوه در جو) حساس تر هستند.


مزایای کود مایع


کود مایع در خاک نفوذ کرده و به خوبی در تمامی قسمت های گیاه پخش می شود. نحوه استفاده از این کودها بسیار راحت تر و آسان تر از کودهای خشک بوده و زمان کمتری نیز نیاز دارد. همچنین در مزارع کوچک می توانید این کود را به سیستم آبیاری قطره ای اضافه کرده تا در هنگام آبیاری به ریشه گیاهان نفوذ کند. گیاهان و درختان کودهای مایع را به مراتب بسیار راحت تر از کودهای خشک جذب می کنند. علاوه بر آن ماندگاری کودهای مایع بسیار بالاتر از کودهای خشک است. زیرا در برخی موارد ممکن است که کودهای خشک بخ وسیله آبیاری ازخاک خارج شوند و یا به صورت یکنواخت به تمامی گیاه نرسند. ولی کودهای مایع در زیر خاک نفوذ کرده و بر روی آن باقی نخواهد ماند.

نحوه درست کردن


بهترین کود مایع


یک کمپوست با کیفیت درست کنید.
مخلوط را الک کنید تا سنگ‌های بزرگ، شاخه‌ها و مواد کمپوست نشده جدا شوند.
یک ظرف (مانند یک سطل 5 گالن) را 1/3 پر از این کمپوست کنید.
بقیه ظرف را با آب پر کنید (به طور ایده آل آب باران به جای آب شیر).
مخلوط را خوب هم بزنید.

زمان درخواست


کودهای مایع باید پس از برداشتن اولین شستشوی علف از خاک اعمال شوند. در ماه های تیر و مرداد، هیچ گونه کود آلی نباید به خاک و گیاهان داده شود. سپس در حدود 1 سپتامبر و 1 اکتبر، کود باید برای ایجاد چمن که در شرایط زمستانی مقاوم است، داده شود.

آیا کود مایع بهتر از خشک است؟


✓ کود مایع معمولا زودتر از کود دانه ای آهسته رهش نتایج را نشان می دهد. اگر بخواهید سریع چمن خود را سبز کنید، کود مایع احتمالاً گزینه بهتری است.

✓ از آنجایی که کود مایع مواد مغذی را فورا فراهم می کند، کود اولیه ایده آل برای چمن های جدید است.


آیا کود مایع خوب است؟


محبوبیت کودهای مایع در سال های اخیر بسیار بسیار افزایش یافته است. آنها را می توان به صورت زمینی یا محلول پاشی استفاده کرد. ... محلول پاشی راه خوبی برای اصلاح کمبودهای اواسط فصل یا تکمیل مواد مغذی استفاده شده در خاک است.


کود مایع با کود پودری چه تفاوتی دارد؟


کود مایع با کود پودری، از لحاظ متریال با هم یکسان هستند. به عبارت دیگر، تفاوت اصلی کود پودری و مایع در نحوه مصرف آن ها است. کود مایع با آب حل می شود و اسپری می شود. در صورتی که کود پودری به صورت خشک استفاده می شود.


طرز تهیه کود مایع در منزل چگونه است؟


برای ساخت کود مایع ابتدا باید این کود را به صورت پودری از کشاورزی خریداری کنید. دقت کنید میزان ترکیبات و ساختار این کودها بر روی بسته بندی محصول درج شده است. در انتها بر اساس آن مقدار مناسبی از این پودر را به میزان مشخصی آب اضافه کرده و به خوبی آن را تکان دهید تا کود کاملا در آب حل شود.

نحوه مصرف کود مایع


مهمترین طریقه مصرف این نوع کود به صورت محلول پاشی است. برای آماده سازی محلول کود لازم است که حجم مشخصی از کود، با مقدار مشخصی از آب مخلوط شود تا بتوان از آن محلول برای گیاه استفاده کرد. به این نکته توجه داشته باشید چنانچه کود مایع خریداری شده را مستقیما بر روی گیاه استفاده نمایید، به علت غلظت بالای عناصر برای گیاه مضر بوده و باعث مسمومیت و از بین رفتن آن خواهد شد. کود مایع حاوی ازت، فسفر، پتاسیم، منیزیم و عناصر ریز مغذی مانند آهن، روی و منگنز و همچنین اسیدهای آمینه، اسید فولویک و اسید هیومیک می باشد.


این کود را می‌توان در سیستم آبیاری قطره ای، ترکیب با خاک و یا محلول پاشی برگ ها استفاده نمود. به طور کلی بر روی قوطی انواع کودهای مایع نسبت مورد نظر آن که لازم است با آب رقیق شود، نوشته شده است و در دستور العمل مربوط به کود موجود است.


برای اطمینان از مقدار صحیح کود مصرفی،پیشنهاد می شود  ابتدا یک واحد اندازه‌گیری مانند گرم یا کیلوگرم که توسط ترازو اندازه‌گیری می‌شود را در نظر بگیرید. حال توجه کنید برای مثال روش مصرف یک کود «یک در هزار» است. یعنی شما بایستی یک واحد از کود مورد نظر را در یک هزار از همان واحد آب حل کنید.  توجه داشته باشید برای کودهای مایع با درصدی خطا می‌توانید یک سی‌سی از آن را معادل یک گرم درنظر بگیرید.

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد